CANVASCOLLECTIE

2009_09_22_a4_verticaal

In januari lanceerden Canvas en de Vlaamse sector van de beeldende kunsten een brede oproep aan bekende en onbekende kunstenaars om deel te nemen aan een zoektocht naar hoe beeldende kunst vandaag leeft. Niet minder dan 4500 kunstenaars voelden zich geroepen en schreven zich in voor de preselecties. Ongeveer 250 kunstenaars doorstonden de kritiek en het scherpe oog van de jury’s. Het eindresultaat van de intensieve selectie is nu te zien in het Paleis voor Schone Kunsten. De keuze doet recht aan de grote diversiteit, inventiviteit en creativiteit van onze hedendaagse kunstenaars. Vier van die kunstwerken worden bekroond met prijzen ter waarde van in totaal 28.000 euro, en een vijfde prijs is goed voor een exclusieve tentoonstelling van de winnende kunstenaar in de KBC-toren te Antwerpen. Na een bezoek aan de Canvascollectie wordt alvast één ding duidelijk: beeldende kunst leeft!

Kito stelt op de tentoonstelling zijn treinkaartjes voor.