installatie

ONE HOPE MAP

HALLEN BELFORT, MARKT 7, 8000 BRUGGE (21 APRIL – 27 MEI 2013)

interpretatie interpretatie

In Brugge loopt (One) Hope Map, een tentoonstelling rond hedendaagse beeldende kunst uit de Arabische wereld. Brandend actueel, mede door de Arabische lente en de politieke spanning die in het Midden-Oostende blijft toenemen. De organisatie is in handen van Cultuurcentrum Brugge, dat sinds vijf jaar niet-westerse curatoren vraagt om elk jaar hedendaagse kunst uit hun regio in Brugge te presenteren. Wat ook elk jaar opnieuw de discussie opent, of dit nu is wat Brugge als hedendaagse kunststad op de kaart zal plaatsen.…

PRO PATRIA

pro-patria-2 pro-patria-1

Pro Patria is een kunstproject betreffende grenzen, (im-)migratie van mensen en culturele/sociale integratie opgebouwd rond het werk van een groep internationale en Vlaamse kunstenaars. Tot deze groep behoren 5 ZebrArt kunstenaars die gedurende een aantal maanden actief meewerkten met het uitdenken en concretiseren van het programma. Het resultaat is een multidisciplinair project waar beeldende en multimediale kunst een plaats krijgt naast poëzie, proza, film en debat en dat gedurende de hele maand februari.

FORT EUROPA

w_fort_europa_3 w_fort_europa_1

Het cross-mediaal project ‘FORT EUROPA’ van Mark Swysen doet de bezoeker van het Fort Napoleon een zeer actueel maatschappelijk knelpunt aan den lijve ondervinden: de migratiestromen van mensen over de landsgrenzen heen, de sociale en culturele acceptatie van de nieuwkomers en de reacties daarop.

Het parcours start met een vluchtelingentent waar werken worden getoond van Kito Sino, Tarek Abed en Sahar El Hafed.

‘SURFEN’, KUNST IN KUREGEM

w_surfen_3 w_surfen_1

De 14 deelnemende artiesten hebben zich allen laten inspireren door het thema ‘Surfen’ en kozen de wijk Kuregem als kunstgalerij. De openingsparade op 19 april gaat langs de kunstwerken, die op verschillende plaatsen in de wijk geïntegreerd zijn. Bij deze parade hoort uiteraard muziek, die gebracht wordt door de “Gnaoua de Bruxelles” en een mobiele receptie, die mee trekt van aan de Parking van de Curo-Hall, tot aan de garage D’Ieteren op de Bergense Steenweg, om te eindigen aan de Square Pequeur. Op die weg komt het publiek nog verschillende foto’s en gedichten over ‘Surfen in Kuregem’ tegen. Met deze tentoonstelling hopen ze de wijk Kuregem op een ludieke manier in het nieuws te brengen.

Surfen is een samenwerking tussen Globe Aroma en de academie voor beeldende kunsten Anderlecht.